Marka : Texture Analyzer
Model : T.A.HDPlus
Tekstür analizleri gıda, kozmetik, eczacılık, yapışkan malzemeler ve diğer tüketici ürünlerinin hem germe, hem de basınç altında yapılan mekanik testleridir. TA.HDPlus Tekstür Analiz Cihazları ürünlerin tekstürel özelliklerini kuvvet, zaman ve mesafe verilerini, saniyede 500 veri toplayarak tamamen entegre Exponent 32 yazılımında görüntülenebilir şekilde hesaplar.
Uygulamalar:
Germe
Baskılama
Kesme
Ekstrüzyon
Eğme
Yapışkanlık analizleri
Mevcut Problar:
Prob ProbCode
5 Blade Kramer Cell ( kesme: konserve gıdaların dayanıklılığı-çıtır gıdaların,turşunun sertliği v.s) HDP/KS5
.Backward Extrusion (viskozite: mayonez,yoğurt,ketçap, saç jölesi v.s) A/BE
TTC Spreadibility Rig (sürülebilirlik: krem peynir, margarin, fıstık ezmasi,vazelin v.s) HDP/S
Extended Craft Knife (kesme: yumuşak ve kırılgan-sert materyal kesme) A/ECB
Bloom Jars (bloom strenght of gelatine) XT/BL
Kieffer Dough and Gluten Extensibility Rig (Uzayabilirlik: hamur uzayabilirliği ve gluten kalitesi ölçümü) A/KIE
Spaghetti Flexure Rig (Kırılma direnci: pişmemiş spagetti kırılma direnci) A/SFR
Slot Tear Rig (yırtılma: ilik yırtılma kontrolü v.s) A/STR
Pasta Quality Rig (Sertlik: pişmiş makarna sertliği v.s) A/LKB-F
Butter Cutter (kesme kuvveti: margarin tereyağı) A/BC
B Point Bend Rig HDP/3PB
Warner Bratzler Blade "v" (Kesme: et ürünleri) HDP/WBV
Dough Stickness Rig (yapışkanlık: karamel, hamur yapışkanlık) A/DSC
Multiple Penetration Probe (sertlik, sıkılık: partikül içeren dondurma, marmelat,reçel, A/MPP
2mm Ø Cylinder probe with extended shaft - (dondurma v.s sertliği) P/2E
Spherical Probe (yapışkanlık-gevreklik) P/1S
50mm Ø Cylinder probe - Aluminium (force of dough due to yeast performance) P/50
36mm Ø Radius Edge Cylinder probe -Aluminium - AACC Standard probe for Bread firmness P/36R