Marka : Texture Analyzer
 
Model : T.A.HDPlus
 
    Tekstür analizleri gıda, kozmetik, eczacılık, yapışkan malzemeler ve diğer tüketici ürünlerinin hem germe, hem de basınç altında yapılan mekanik testleridir. TA.HDPlus Tekstür Analiz Cihazları ürünlerin tekstürel özelliklerini kuvvet, zaman ve mesafe verilerini, saniyede 500 veri toplayarak tamamen entegre Exponent 32 yazılımında görüntülenebilir şekilde hesaplar.
 
Uygulamalar:
Germe
Baskılama
Kesme
Ekstrüzyon
Eğme
Yapışkanlık analizleri
Mevcut Problar:
Prob                                                                                            ProbCode                                                                                                                                                                                                                 
5 Blade Kramer Cell  ( kesme: konserve gıdaların dayanıklılığı-çıtır gıdaların,turşunun sertliği v.s)               HDP/KS5                                  
.Backward Extrusion  (viskozite: mayonez,yoğurt,ketçap, saç jölesi v.s)                                                             A/BE                             
TTC Spreadibility Rig (sürülebilirlik: krem peynir, margarin, fıstık ezmasi,vazelin v.s)                                   HDP/S                               
Extended Craft Knife (kesme: yumuşak ve kırılgan-sert materyal kesme)                                                          A/ECB                           
Bloom Jars (bloom strenght of gelatine)                                                                                                                 XT/BL                              
Kieffer Dough and Gluten Extensibility Rig (Uzayabilirlik: hamur uzayabilirliği ve gluten kalitesi  ölçümü) A/KIE                           
Spaghetti Flexure Rig (Kırılma direnci: pişmemiş spagetti kırılma direnci)                                                        A/SFR                        
Slot Tear Rig (yırtılma: ilik yırtılma kontrolü v.s)                                                                                                 A/STR                                 
Pasta Quality Rig (Sertlik: pişmiş makarna sertliği v.s)                                                                                         A/LKB-F                           
Butter Cutter (kesme kuvveti: margarin tereyağı)                                                                                                 A/BC                              
B Point Bend Rig                                                                                                                                                      HDP/3PB                                 
Warner Bratzler Blade "v" (Kesme: et ürünleri)                                                                                                     HDP/WBV                              
Dough Stickness Rig (yapışkanlık: karamel, hamur yapışkanlık)                                                                         A/DSC                         
Multiple Penetration Probe (sertlik, sıkılık: partikül içeren dondurma, marmelat,reçel,                                   A/MPP                          
2mm Ø Cylinder probe with extended shaft - (dondurma v.s sertliği)                                                                 P/2E                         
Spherical Probe (yapışkanlık-gevreklik)                                                                                                                  P/1S                            
50mm Ø Cylinder probe - Aluminium (force of dough due to yeast performance)                                             P/50                        
36mm Ø Radius Edge Cylinder probe -Aluminium - AACC Standard probe for Bread firmness                       P/36R                  
Sorumlu Personel:
Ayşenur ÖZVARDARLI
e-mail: aozvardarli@nku.edu.tr

Tel: 0282 250 1138

 Tekstür Analiz İstek Formu

  Tekstür Analiz İstek Formu