Teknik Özellikler :
 
Marka : Shimadzu
 
Model : Prominence Modular LC20A HPLC
 
     HPLC yöntemi bir sıvıda çözünmüş bileşenlerin, bir kolon içerisinde bulunan genellikle katı bir destek üzerindeki sabit faz ile değişik etkileşimlere girmesi, kolon içinde değişik hızlarla hareket etmeleri sonucu, farklı zamanlarda bileşenlerin kolonu terk ederek birbirlerinden ayrılması temeline dayanır. Yaygın kullanılma sebepleri duyarlılığı, kantitatif tayinlere kolaylıkla uyarlanabilir olması, uçucu olmayan veya sıcaklıkla kolayca bozunabilen bileşiklerin ayrılmasına uygunluğudur. En önemlisi ise sanayinin birçok bilim dalının ve toplumun birinci derecede ilgilendiği maddelere geniş bir şekilde uygulanabilirliğidir. Bu tip bileşiklere örnek olarak amino asitler, proteinler, nükleik asitler, karbonhidratlar, ilaçlar ve pestisitler verilebilir.
     HPLC ünitesi: Degasser, pompa, autosampler, kolon ve dedektör olmak üzere dört kısımdan oluşmaktadır. Degasser; mobil fazlarda mevcut çözünmüş gazların giderilmesini sağlar. Pompa; mobil fazların istenilen oranda pompalanmasını sağlar. Basınç aralığı 0-400 barr’dır. Pompalayabileceği solyent kapasitesi dörttür. Autosampler; numunelerin otomatik olarak enjekte edilmesini sağlar. Tek bir çalışmada 100 adet numunenin analizine imkan sağlar. Kolon sıcaklığının (-5-(80)◦C )ve örnek sıcaklığının (4-40◦C) kontrolü mümkündür. Kolonlar;
 
Kolonlar: 
Laboratuvarımızda C18 kolonu bulumaktadır.(İntersil ODS 3, 5um 4,6x250mm )
 
Dedektörler:
2414 Refractive Index (RI) Dedektör 2, 475 Multi-Wavelength Fluorescence Dedektör, 2996 Photodiode Array (PDA) Dedektör
 
Uygulamalar:
Kimya Endüstrisi, Gıda Endüstrisi, Polimer Endüstrisi, İlaç Endüstrisi, Petrokimya Endüstrisi, Kalite kontrol ve AR-GE, Kozmetik Endüstrisi, Çevre Laboratuarları, Biyokimyasal Analizler ve Klinik Çalışmalarında vb. kullanılmaktadır.